Hallsås FörskolaOm Hallsås Förskola

Hallsås förskola är helt nybyggd och ligger naturskönt alldeles i skogskanten på Norra Hallsås i Lerums kommun. Förskolan är organiserad i hemvist Blå, Röd, Grön, Orange och Gul.
 

Personal

På Hallsås förskola jobbar barnskötare, förskolechef, förskollärare, kock samt lokalvårdare. Vi strävar efter en så stor mångfald som möjligt i personalgruppen.

 

Köket

På Hallsås förskola har vi ett modernt tillagningskök. All vår mat lagas från grunden av vår kock Markus. Det är vanligt att barnen möts av doften av nybakat bröd vid frukosten.
Vår strävan är att maten på Hallsås förskola skall vara en del av de Pedagogiska Äventyren och hålla högsta kvalitet. Har ni frågor om matlagning kan ni alltid sticka in huvudet i köket och fråga vår stjärnkock Markus om råd.
 

En dag på Hallsås Förskola

06:00 Förskolan öppnar
08:00 Frukosten serveras
Förmiddag Pedagogiska äventyr och fruktstund utomhus
11:15 Lunch
Eftermiddag  Utomhus
14:30 Mellanmål
 

Föräldrasamverkan

På Hallås förskola är föräldraengagemanget frivilligt. Vi vill givetvis att Ni skall engagera Er i förskolan men dagens verklighet är ofta pressande för småbarnsföräldrar och det respekterar vi. På Hallsås förskola är föräldrarådet den plats där Du kan påverka utformningen av ditt barns förskola.

Du som målsman skall kunna lämna önskemål till föräldrarådsrepresentanterna som för din talan på föräldrarådet.

 

Klagomålshantering

Upplever Du som målsman missnöje över verksamheten på något sätt är det väldigt viktigt att detta kommer fram. Du som målsman skall alltid kunna ta upp ditt missnöje med förskolechefen på Hallsås förskola eller om du så vill med VD Per Almqvist. Eftersom vi alltid har förskolechefen på plats fem dagar i veckan skall denna kontakt vara smidig.
 

Hur får man plats på Hallsås Förskola?

Hur får man plats på Hallsås Förskola?
All placering av barn på Hallsås förskola görs av Lerums kommun. Vill du att ditt barn skall börja på förskolan går du in på länken och fyller i en ansökan där du anger Hallsås förskola som ditt förstahandsval:
http://www.lerum.se/Invanarservice/Barn--Utbildning/Forskola/Ansokan--regler/


 
 
Information

Är Du som förälder nyfiken på vårt koncept och funderar på att sätta Ditt barn på Almens Äventyrsförskolor är Du välkommen att kontakta mig för mer information.KONTAKTPERSON

Förskolechef Åsa Herrström
0302-524920
asa.herrstrom@almencare.se

ADRESS

Hallsås Förskola
Skogshöjden 15
443 36 Lerum


 

 

 
Citat 

 

Vår kock lagar all mat från grunden på Hallsås förskola.